Zs.SIMON: Agrárny sektor potrebuje zo strany rezortu čo najskôr finančnú pomoc

24.07.2012 Bratislava

Bratislava 23. júla (TASR) - Situácia v agrárnom sektore SR je podľa slov bývalého šéfa Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Zsolta Simona (Most-Híd) nielen v dôsledku poveternostných vplyvov prinajmenšom nelichotivá, osobitne u tých, ktorí majú aj živočíšnu výrobu.

"Celý agrárny sektor potrebuje zo strany rezortu čo najskôr finančnú pomoc. V roku 2011 farmári už do polovice júla dostali vyplatené finančné prostriedky na podporu živočíšnej výroby, teda veľkých dobytčích jednotiek (VDJ)," uviedol v tlačovom vyhlásení Simon.

Pre rok 2012 podľa neho boli a sú v štátnom rozpočte na uvedené účely vyčlenené finančné prostriedky v sume 18 miliónov eur. "Na agrárny sektor, ako sa zdá, v tomto roku dolieha nielen vplyv počasia, ale aj neodbornosť vedenia rezortu, ktoré nedokázalo zabezpečiť vyplatenie prostriedkov v rovnakom čase," poznamenal.

"Vyzývam preto ministra pôdohospodárstva Ľubomíra Jahnátka (nominant Smeru-SD) a jeho tím, aby namiesto prázdnych slov zabezpečil vyplatenie v štátnom rozpočte vyčlenených finančných prostriedkov na účet farmárov. Som presvedčený, že 18 miliónov eur v značnej miere dokáže pomôcť v zakladaní budúcoročnej úrody," dodal Simon.
 

Vyberte región